25.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás!

Kérdésed van? Hívj minket  a Showroom nyitvatartási idejében! 06/306505295

Blog

Top 5 legjobb márka játékok gyerekeknek

2021.02.21 01:13
Top 5 legjobb márka játékok gyerekeknek

A Top 5 legjobb játék a Minimanó játék webshop ajánlásával. Olvassátok el a cikket, reméljük hasznos lesz számotokra.

1. Scoot and Ride

Kisebb gyerekeknek, akik még csak az első lépéseket teszik (első születésnapjuk körül), a Highwaykick 1 remek első jármű lesz. Stabil, háromkerekű menet, kényelmes nyereggel és forgatható kerekekkel. A nyereg vagy a kormány rögzítésének magasságának módosításához nincs szükség semmilyen eszközre, és az egész művelet néhány másodpercet vesz igénybe
Amikor inspirációt kerestem a szabadban töltött aktív idő eltöltésére, rábukkantam a Scoot & Ride-re . Mila hosszú hónapok óta aktívan használja a mesebeli sárga robogót, ezért úgy gondolom, itt az ideje, hogy megossza véleményét. Érdemes egy menetet és egy robogót venni egyben?

Scoot and Ride robogók

A Scoot & Ride egy fiatal cég, amelyet Ausztriában alapított egy baráti társaság. Szűk szakterületük van - robogókat és sisakokat gyártanak 1–12 éves gyermekek számára. Termékeik minőségét a szülők értékelik - fennállásuk 10 éve alatt a járművek több mint 40 országba érkeztek. Scoot azzal a különbséggel rendelkezik, hogy megalkotta a világ első 2in1 típusú járművét , amely lehet, és a Ride-robogót, amely eszközök nélkül módosítható. Érdekesnek találtam, és bár már volt otthon egy Micro robogónk (vagy inkább - a garázsban: P), idén tavasszal Mila megkapta a Highwaykick 1-et.

Scoot and Ride Highwaykick 1 - az első jármű gyermek számára

Több mint fél éve használja ezt a találmányt, a Mini Micro-t teljesen felhagyták. Úgy gondoltam, hogy megosztom véleményünket és észrevételeinket (és örömet is okozok, mert nem titkolom, hogy remekül működik).

Az első dolog, ami a kicsomagolás után felkeltette a figyelmemet, a remek felépítési minőség volt . Ez a benyomás továbbra is fennáll, mert az intenzív, gyakorlatilag mindennapi használat ellenére a robogó még mindig szinte újszerűnek tűnik. Ami számomra rendkívül fontos volt, az a könnyedség (súlya kevesebb, mint 3 kg) - gyakran előfordul, hogy a séta bizonyos részénél viselnem kell, és nagyon jó, ha a gerincem nem szenved tőle. Csodálom, hogy a gyártónak sikerült összekapcsolnia a szilárd konstrukciót kis súlygal.

Kisebb gyerekeknek, akik még csak az első lépéseket teszik (első születésnapjuk körül), a Scoot and Ride Highwaykick 1 remek első jármű lesz. Stabil, háromkerekű menet, kényelmes nyereggel és forgatható kerekekkel. A nyereg vagy a kormány rögzítésének magasságának módosításához nincs szükség semmilyen eszközre, és az egész művelet néhány másodpercet vesz igénybe

2. Little Dutch játékok

A Little Dutch játékokat modern tervezői csapat álmodja meg gyönyörű színekben, különböző tematikákban. A színek és a kollekciók nagyszerűen harmonizálnak egymással, akár gyerekszoba dekorációnak is használhatod őket.

A széles játék kínálatot így csoportosíthatjuk:

Fajátékok

Természetes anyagból készült, csodaszép és tartós játékok, biztosan a legkedvesebb gyerekkori emlékek közé fognak tartozni!

Például: építőkockák, abacus, kisautók, parkolóház, garázs, vonatok, város szettek, hangszerek, készségfejlesztők, formaberakók, toronyépítők, kalapálók, konyhák, konyhai eszközök, teáskészletek, szerepjátékok, szerelős játékok, húzós-gurulós játékok, babaház és kellékei, szülinapi torta

Puha játékok

Pihe-puha, természetes anyagú játékok. Például: szundikendők (rongyik), ölelős játékok, csörgők, puha könyvek, babakocsira rögzíthető játékok, játszószőnyegek, rongybabák, készségfejlesztő kockák, zenélők, rágókák

Mozgásfejlesztők

Különböző színű és tematikájú tornáztatók, melyek nagyszerűen ösztönzik mozgásra a babát.

Például: járássegítők, babatornáztatók, játszószőnyegek, kiságyforgók, járművek

Szerepjátékok

Nagyszerűen fejlesztik a képzelőerőt és a szociális készségeket!

Például: játékkonyha, kávéfőző, kenyérpirító, mérleg, pénztárgép, indián sátor, szerszámosláda, játék kofferek, munkapad, teáskészletek, babaház és kiegészítői, orvosi táska, szülinapi torta

Utazós játékok

Babakocsira, autós ülésre rögzíthető játékok, amik út közben lekötik a kicsi figyelmét. Például: rezgős játékok, rögzíthető puha könyvek, activity spirál, zenélők

3. Jabadabado

A JaBaDaBaDo klasszikus svéd márka, amely különleges fajátékok és a gyermekszoba dekorációk megálmodója!
A játékok megszületésénél figyelembe veszik az apró részleteket, és egy kis csavarral tökéletesítik. Ezek a játékok a gyermekszobát varázslatossá, és hangulatossá teszik. Egy világ, ahol a színek,minták és különböző formák magukkal ragadnak.
A JaBaDaBaDo márka játékai között, különféle készségeket fejlesztő játékokat és gyerekszoba holmikat,kiegészítőket találhatunk köztük az éjjeli lámpa, ágyforgó.. Szerepjátékokat például köztük: teáscsésze, pattogatott kukorica kocsi, piknik készlet, teás készlet,valamint különböző építőkockák, állatos toronyépítőket, és számos más játékot pl.: abakusz, xilofon..
Ne feledkezzünk meg a Jabadabado parti kellékekről amik tökéletes kiegészítői lehetnek a születésnapokra, gyermek zsúrokra, parti szalvéta, születésnapi tányér, poharak.. stb.

4. Done by Deer

Done by deer Pocakos játékok kisbabáknak

A hasfektetés gyakorlása kulcsfontosságú a csecsemők számára, hogy fejlesszék és megerősítsék azokat az izmokat, amelyekre szükségük van a felnyomáshoz, a tekeréshez és a csúszómászáshoz. Annak érdekében, hogy a pocakidő még szórakoztatóbb legyen, próbáljon meg bemutatni olyan játékokat, amelyeket a kicsi élvezhet, miközben a pocakján van.

Done by deer Croco hasi párna

 Az olyan érzékszervi tulajdonságok, mint a csörgő, a tükör és a textúrák, a babát valami élvezetes dologhoz társítják.
A done by deer Croco hasi párnán a kicsik támogatottak, míg a sok érzékszervi funkció hosszabb és aktívabb hasi időre ösztönzi őket.

Done by deer Elphee tevékenység padló tükör

Az apróságokat könnyedén magával ragadja a saját tükröződése, ami a padlótükör ideális lehet arra, hogy a csecsemőket a hasi idő örömére ösztönözze.

A done by deer Elphee padlótükröt számos funkcióval tervezték, például színes címkékkel, tapintható textúrákkal, gyűrődő és csörgő hangokkal. Homokzsák-kitöltése szilárdan a padlón áll.

Done by deer Puha játszószőnyeg - könnyen összecsukható

A pocakra fordított összes idő mellett a kicsinek kényelmesen kell lennie. A puha, párnázott játszószőnyeg a Sleppy barátokkal ideális játék- és hasi időre.

A szőnyeg oldalán elhelyezkedő két funkcionális játéktartó a helyén fogja tartani a játékokat. A szőnyeget könnyű összecsukni, magával hozni vagy elraktározni.

5. Adamo hinta

Hogyan helyezzük a babát a hintába?
A baba első találkozása a hintával meghatározó élmény, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan és a megfelelő időpontban tegyük azt.

Lehetőleg időzítsük úgy, hogy a baba ne legyen fáradt vagy éhes. Az első hintázáskor érdemes a gyermeknek megmutatni a hintát, illetve mondjuk el neki, hogy mi fog pontosan történni. Térdeljünk, vagy guggoljunk le úgy, hogy a hintával felsőtestünk egy magasságba kerüljön! Mindezt a hintával szemben elhelyezkedve tegyük, úgy hogy a lábkivágás velünk szemben legyen. Tartsuk a szemkontaktust a babával és óvatosan a hinta magasságához leereszkedve tegyük bele.

Legyünk nyugodtak, sugározzuk, hogy jó dolog fog történni. Mosolyogjunk gyermekünkre, esetleg halkan énekeljünk. Bármi jó, ami nyugtatólag hat kisbabánkra. Márpedig az édesanya hangja ilyen bármilyen formában :)

Fontos, hogy elsőre soha ne hintáztassunk, inkább csak ringassunk, vagy a rugó segítségével finoman rugóztassuk a hintát. Ha szépen fokozatosan hozzászoktatjuk a hintához, később lehet majd lendületesen hintáztatni, de ez soha ne az első alkalommal történjen.

A hintát a baba súlyának megfelelő rugóval kell kiegészíteni, ezáltal ringatás közben a finom fel-le (rugózó) mozgással is meg tudjuk ismertetni.

A fejlesztőházak, konduktorok azért használják előszeretettel a hintáinkat, mert az első találkozáskor azonnal fel tudják mérni vele gyermekünk állapotát és ki tudnak zárni rendellenes állapotokat is.

Többször írjátok egy-egy hozzászólásban, hogy a baba csak később szerette meg a hintát. A hintázó és rugózó mozgás elfogadása összefüggésben van a gyermek idegrendszerének érettségével. Ez nem egy rendellenes állapot, és igen gyorsan fejleszthető.

Abban az esetben, ha a baba hosszabb idő elteltével, többszöri próbálkozás után sem fogadja el az ilyen jellegű ingereket (hintázás, rugózás, autóban utazás), akkor érdemes felkeresnünk egy konduktort, aki felméri az állapotát. Ha idegrendszeri éretlenség áll fenn, akkor a megfelelő tornagyakorlatokkal pillanatok alatt felzárkóztatható a gyermek. Mamás mozgásfejlesztő csoportokban egészen baba kortól vizsgálják a gyermekek idegrendszeri érését és megtanítják a szülőknek, hogy saját gyermekük fejlesztéséhez individuálisan mire van szükség, milyen gyorsan, hányszor hintáztassa a kicsit a család.

Terápiás programot is összeállítanak a Fejlesztőházak szakemberei a különböző problémával, fejlődési elmaradással érkező gyermekek számára (ilyen például a beszéd indító mozgásterápia). Nagyon fontos ilyen esetekben azonban a szenzomotoros fejlesztő szakember tanácsát kikérni! A tervezett szenzomotoros tréning otthoni használata során is alkalmazható az Adamo hinta mivel a legtöbb édesanya napközben egyedül van gyermekével, így nem tudja a plédben hintáztatós feladatokat másképp kivitelezni.

Ne feledjék, hogy a megfelelően kiválasztott hinta gyermekük fejlődésének nagyon jót tesz, de okosan szabad csak használni, figyelve a gyermek igényeire, motivációjára, mozgásfejlődésének ütemére és a hintában töltött idő hosszára.